גירושים כשלעצמן הם אירוע דרמטי הן בקרב בני הזוג והן בקרב הילדים החווים את גירושי הוריהם.
תהליך הגירושים הוא תהליך מורכב, ארוך ואף מתיש במקצת הן מההיבט הכלכלי, הפיזי והרגשי, על אחת כמה וכמה שישנם ילדים המעורבים בתהליך.
תהליך הגירושין מחייב את שני בני הזוג לנקוט בצעדים דרסטיים הן לטובת כל אחד מבני הזוג והן לטובת הילדים, כאשר הדבר בא לידי ביטוי, בחלוקת הרכוש, בקביעת משמרת על הילדים, הסכמי ממון ואף בדרישת מזונות, אשר מהווה מחלוקת רבה בין בני הזוג בתהליך הגירושים.
דמי המזונות נועדו לספק את צרכיו ההכרחיים של הילד ואף לאפשר לו להמשיך לקיים ולשמור על רמת החיים אליו הורגל טרם גירושיהם של הוריו, הן לאורכו של התהליך והן לאחריו, במועד פסיקת תביעה לגירושים (מתן הגט).
גובה דמי המזונות, אינו משהו קבוע אלא הם נקבעים באופן דינאמי תוך התייחסות מספר פרמטרים:
1. צרכיו של הילד – אחד הפרמטרים בעלי המשקל הרב המשפיע על גובה דמי המזונות הוא התייחסות לצרכים ההכרחיים של הילד, אשר בגינם מחויב ההורה לשלם דמי מזונות.
צרכים הכרחיים הם למעשה הצרכים הבסיסיים של הילד הכוללים לרב תשלום בין הוצאות עבור: ביגוד, הנעלה, מזון, לימודים, הוצאות רפואיות ועוד.
2. גילאי הילדים – גיל הילדים הינו פרמטר נוסף אשר אף הוא משפיע על שיעור גובה תשלום דמי המזונות אותו מחויב האב לשלם בעבור ילדיו המשותפים.
למעשה עד גיל 15 מחויב האב בתשלום מלא של דמי מזונות אשר נקבעו בפסק דין מזונות, מגיל 15 ועד לגיל 18 תשלום דמי המזונות יתחלק באופן שווה בין שני בני הזוג וכאשר הילד מגיע לגיל 18 ועד לתום השירות הצבאי, האב יחויב לשלם כ1/3 מהסכום שנקבע בפסק הדין או לחילופין מהגובה המינימלי של דמי המזונות.
3. רמת ההכנסה של הבעל – בזמן קביעת שיעור גובה המזונות, נבדקת רמת הכנסותיו ופוטנציאל השתכרותו של האב.
ניתן להבחין במקרים לא מעטים בהם שני בני הזוג מוכנים להגיע להסכמה משותפת בניהם בגין תשלום מזונות ילדים, אולם נוכח המצב הרגיש ותחושת המתיחות באוויר, מצב שמקשה עליהם לעשות את המהלך בצורה שקולה ולא בין כותלי בתי המשפט.
במקרה שכזה מומלץ ואף רצוי לפנות לעורך דין רפי שדמי המתמחה בדיני משפחה והוא יאפשר לכם להציג את עמדתכם ויספק עבורכם פתרונות ריאליים אשר יסייעו בידכם להגיע להסכמה משותפת המתאימה לשני הצדדים כאחד.
מידע רלוונטי נוסף תמצאו בבלוג של רפי שדמי