ירושות וצוואות מה ההבדל בין 2 המושגים הללו ?
בארץ ישראל ניתן משקל רב לדין עיזבונותיו של אדם שנפטר ועל כן מעוגנים בחוק הירושה דיני ירושה מפורטים אשר מגדירים את הטיפול החוקי בעיזבונות.
על פי חוק זה, עזבונו של אדם שנפטר עובר באופן אוטומטי ליורשיו החוקיים אותם הגדיר על פי דין.
לעומת הירושה בה ניתנים עיזבונותיהם של הנפטר ליורשיו על פי חוק הירושה, בצוואה מתנהלים הדברים אחרת – על פי רצון הנפטר (ש"ציווה" בעודו בחיים).
כלומר : הצוואה (החוקית ) שהותיר אחריו הנפטר חייבת להיות ההנחיה הברורה והיחידה לחלוקת עיזבונותיו.
ישנם מקרים רבים של מריבות והגדרת היורשים החוקיים .. אז מי הם היורשים החוקיים על פי דין ?
חלוקה על פי צוואה – במקרה בו הנפטר ערך טרם לכתו צוואה מסודרת ובעלת תוקף חוקי, יחולקו עיזבונותיו על פי צוואתו והוראותיו באופן מדויק וללא עוררין.
חלוקה על פי קרובי משפחה – באם הנפטר הלך לעולמו אך לא הותיר אחריו מסמך צוואה חוקי ותקף, יחולקו עיזבונותיו בין בני משפחתו הקרובים – הורים, בעל או אישה, בני זוג, ילדים ואף נכדים, חלוקה זו תתבצע על פי חוק הירושה !
חלוקת עיזבונות לאדם ערירי – במידה והנפטר הינו אדם ערירי (שאין לו משפחה) ואין הוא בחר להוריש את עיזבונותיו לאדם מסוים על ידי עריכת צוואה, יועברו עיזבונותיו ליידי המדינה.
ואילו האפוטרופוס של עיזבונות אלו יהיה אגף מיוחד ממשרד המשפטים בישראל, אשר ידאג לעשות שימוש הוגן וחוקי בכספים אלו (על ידי חלוקתם למטרות מדע, חינוך וסעד).
מדוע מומלץ לעשות ירושות וצוואות ליורשים ?
כולנו מודעים היטב לסיפורים מהעיתונאות ואף לסיפורים של מקורבים אלינו אשר במשפחתם נוצרו "קרעים" עמוקים ורבים כתוצאה ממריבה על ירושה.
על כן, על מנת למנוע שסעים במשפחתנו, עלינו להקדים ולהכין צוואה בה מפורטת תוכנית החלוקה של עיזבונותינו.
הבחירה בכתיבת צוואה היא אמנם קשה (במובן המנטלי) אך עם זאת פותרת הבה בעיות וסכסוכים עתידיים.
זכרו כי כתיבת צוואה חייבת להיעשות באופן חוקי שכן רק כך היא תהווה מסמך חוקי ולגיטימי לשימוש, לשם כך תוכלו להיעזר בשירותיו של עורך דין רפי שדמי, אשר מתמחה בתחום דיני המשפחה ועריכת מסמכי צוואה מדויקים ומוקפדים המגנים על רצונותיכם באופן הרמטי.
השירותים המשרדיים של עו"ד רפי שדמי ידועים בהיותם מדויקים, מקצועיים ו"תפורים" ב – 100% לכל לקוח בהתאמה אישית ומוחלטת – כך שתוכלו להיות בטוחים כי כספכם, ממונכם, ירושתכם ורכושכם מוגנים ויחולקו על פי הנחייתכם ורצונותיכם.
קיראו מאמר מקצועי מאת עו"ד רפי שדמי כיצד ניתן לבטל צוואות - הקליקו